Hoe maak je koken leuk?

Hoe maak je koken leuk?

Koken is moeilijk, duur en kost een hoop tijd. Maar je wil natuurlijk wel iets lekker op tafel zetten. Hoe maak je koken wél leuk? Voor elke chef-kok hebben wij de oplossing!

De stress koker: doe het alleen

Koken is niets meer dan eten klaarmaken. Maar als je kookt voor een grote groep of als je simpelweg niet zo’n chef-kok bent, dan kan koken flink wat stress opleveren. Maak het jezelf gemakkelijk met een eenpansgerecht. Op die manier heb je slechts één pan die je in de gaten moet houden en kan je je volledig focussen op hakken, snijden en bakken. Heb je alsnog last van stress? Maak dan een gerecht klaar dat je op moment suprême alleen hoeft op te warmen, zoals een hartige taart of lasagne.

De doelloze koker: doe het samen

Drie kwartier in de keuken staan terwijl je het binnen vijf minuten opeet voor de tv. Logisch dat koken dan doelloos kan voelen. Maak koken leuker door het samen te doen. Kies een recept uit waar je je creativiteit in kwijt kan en maak van boodschappen doen een uitje. Bestel bijvoorbeeld verse ingrediënten via www.boerthijsbezorgt.nl. Eenmaal in huis kunnen jullie samen aan de slag met hakken en bakken. Vergeet niet om een fijne playlist aan te zetten. Maak het diner helemaal met een gedekte tafel zodat je culinair kan genieten. 

De niet-zo-culinaire koker: maak wat je lekker vindt

Flamberen, blancheren, pocheren zijn termen die je misschien niets zeggen en dat is helemaal oké. Bij koken gaat het er vooral om dat het eten lekker is. Sloof jezelf niet uit voor een pittige curry als je niet van scherp eten houdt. Maak iets met ingrediënten die je wel lekker vindt. Ben je bijvoorbeeld dol op gebakken aardappelen? Bestel dan duurzame piepers, bijvoorbeeld via boerthijsbezorgt.nl, die qua smaak een stuk lekker zijn dan die van de reguliere supermarkt. Ga aan de slag, zoek nieuwe recepten of breid je huidige repertoire uit met verschillende kruiden.

De perfectionistische koker

Komt een Viennetta ijstaart jouw vriezer niet in? En is een simpel AVG’tje (aardappelen, vlees en groente) niet goed genoeg als avondeten? Dan is het logisch dat je niet veel zin hebt om te koken. Probeer jezelf in te prenten dat koken een kwestie is van vallen en opstaan. Soms smaakt het de ene keer beter dan de andere keer. Om te voorkomen dat je perfectionisme opspeelt, kan je volgens een recept koken. Mocht het niet zo smaken als je had gedacht dan ligt het niet aan jou, maar aan het recept. 

Nog opzoek naar een aantal lekkere en gezonde recepten? Houdt dan vooral onze aankomende blogs in de gaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top