Lekker en gezond snacken? Denk aan noten!

Lekker en gezond snacken? Denk aan noten!

Snacken is iets dat in de aard van de mens lijkt te zitten. We houden er allemaal van om ‘s avonds op de bank even lekker te snacken. Het grootste nadeel van het snacken is dat er vaak ongezonde dingen gesnackt worden. De snacks representeren een abnormaal groot deel van de ingenomen hoeveelheid ongezonde stoffen op een dag. Het is daarom erg belangrijk om goed op te letten op wat je op deze momenten consumeert. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van gezonde oplossingen die je kunnen helpen bij het ‘gezonder’ snacken. Zo eet men tegenwoordig massaal wortels, komkommer maar ook steeds meer noten! In deze blog vertellen we je meer over noten en waarom ook jij vaker noten zou moeten eten in plaats van chips.

Walnoten

Walnoten zijn bij uitstek een voorbeeld van een gezonde noot. De walnoot smaakt daarnaast ook nog eens ontzettend lekker en hierdoor is de walnoot eigenlijk de ultieme snack. De combinatie tussen gezond en lekker is namelijk op het gebied van snacken een behoorlijk unieke combinatie. Doe hier dan ook je voordeel mee door regelmatig te kiezen voor walnoten kopen. De walnoten zijn overigens niet alleen te gebruiken als snacks. Je kunt de walnoten op een heerlijke wijze in tal van gerechten verwerken. Denk hierbij aan diverse pasta’s maar ook aan een heerlijke yoghurt met walnoten!

Paranoten

Een andere noot die ontzettend lekker en gezond is, is de paranoot. De paranoot blinkt uit in de hoeveelheid voedingsstoffen die hierin zitten. De belangrijkste voedingsstof die in de paranoten te vinden zijn, is selenium. Deze stof stimuleert spierherstel en beschermt de huid tegen uitdroging door UV-stralen. Deze rijkheid aan voedingsstoffen gecombineerd met de heerlijke smaak maakt de paranoot ontzettend aantrekkelijk. Hiertegenover staat echter dat de noot ook erg gevaarlijk kan zijn! Overconsumptie ligt bij deze noot al snel op de loer. Probeer dan ook nooit enkel paranoten te kopen. Als je paranoten wilt kopen, kies dan ook altijd voor andere noten kopen. Je kunt de consumptie van de noten hierdoor afwisselen en hierdoor is de kans op overconsumptie stukken kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top