Deze Zuid-Amerikaanse noten mogen niet ontbreken in jouw voorraadkast

Deze Zuid-Amerikaanse noten mogen niet ontbreken in jouw voorraadkast

Ben jij gek op koken, is de Zuid-Amerikaanse keuken favoriet en ben je altijd op zoek naar nieuwe producten waarmee je de allerlekkerste gerechten kunt maken? Zuid-Amerika produceert diverse heerlijke producten, waaronder heerlijke noten, waarmee je fantastische maaltijden creëert. Wij vertellen je alles wat je moet weten over Zuid-Amerikaanse noten en waarom ze niet in jouw voorraadkast mogen ontbreken.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn afkomstig uit Brazilië en worden ook wel cachounoot, bombaynoot, katjang of olifantsluis genoemd. Cashewnoten zijn het zaad van de kasjoeboom en groeien in een vrucht die verstopt zit onder een veel grotere getransformeerde vruchtsteel, ook wel een schijnvrucht genoemd. Om cashewnoten veilig te kunnen consumeren moet de huid, dat gif bevat, verwijderd worden. Na het verwijderen van deze giftige huid kunnen cashewnoten op diverse manieren worden verwerkt tot een heerlijke snack. Cashewnoten zijn vol van smaak en kunnen uitstekend als snack geconsumeerd worden. Daarnaast kunnen ze door allerlei gerechten worden verwerkt. Absoluut onmisbaar in jouw voorraadkast, dus,

Paranoten

Paranoten zijn waarschijnlijk de meest bekende Zuid-Amerikaanse noten. Het bijzondere van paranoten is dat deze noten nergens worden gekweekt op grote kwekerijen en/of plantages, maar gewoon in het wild verzameld worden. Paranotenbomen groeien voornamelijk aan de oevers van de Amazone, de Rio Negro en andere grote rivieren in Zuid- Amerika. Brazilië, Peru en Bolivia leveren de meeste paranoten, maar een gedeelte van de paranoten wordt ook geleverd door Suriname en Colombia. Paranoten bevatten een hoog gehalte selenium, waardoor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid relatief klein is. Met 5 a 6 paranoten per dag houd je je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid selenium en hoef je je geen zorgen te maken over jouw gezondheid.

Pinda’s

Pinda’s behoren officieel gezien niet tot de noten, maar worden er door hun vorm, kleur en smaak toch onder geschaard. Pinda’s zijn oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, maar werden al in de 16e eeuw door Spanjaarden over de hele wereld verspreid. Vandaag de dag worden de meeste pinda’s geproduceerd door China, Israël, de Verenigde Staten, Egypte, Argentinië en Zuid-Afrika. Deze landen exporteren zowel pinda’s in dop als pinda’s zonder dop, bewerkte pinda’s en pinda producten. Pinda’s groeien niet zoals de meeste noten aan een boom, maar aan een plant onder de grond. Hierdoor worden ze ook wel aardnoot of grondnoot genoemd. Om pinda’s te kunnen consumeren worden ze meestal eerst gebrand. Hierdoor wordt de bekende smaak gecreëerd en kunnen ze veilig geconsumeerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top