Dit zijn de 5 populairste pizza’s

Dit zijn de 5 populairste pizza’s

De pizza is tegenwoordig niet meer weg te denken. Waar je ook bent, het eten van een pizza is een ultiem verwenmoment. Het Italiaanse gerecht is enorm populair en dat begrijpen we maar al te goed. Want wie heeft er nu geen zin in een verse pizza? 

Gemiddeld eten we per persoon 731 pizza’s gedurende ons leven. Je zou denken dat we na al die pizzapunten de smaak wel beu raken, maar niets is minder waar. Er zijn immers enorm veel varianten te verkrijgen en er komen er nog altijd bij. Bovendien is de ene pizza de andere niet en worden we elke keer opnieuw verrast. Maar welke pizza’s worden nu het meest gegeten? Hieronder staan de 5 populairste pizza’s voor je op een rij:

1. Pizza Margherita

In Nederland wordt de pizza Margherita het meest gegeten. Dit bewijst maar eens dat een pizza niet ingewikkeld hoeft te zijn. De pizza heeft maar een paar ingrediënten die samenkomen tot een ware smaakexplosie. Met een pizzabodem van Monte Pizza Crust ben je verzekerd van een perfecte basis voor deze traditionele Napolitaanse pizza.

2. Pizza Pepperoni

Op de tweede plaats komt de pizza Pepperoni. Naast de basis kent deze pizza pepperoni, ui en champignons als ingrediënten. Pepperoni is een scherpe variant van salami dat gemaakt wordt van zowel varkens- als rundvlees. Hoewel het misschien anders doet vermoeden, is pepperoni geen Italiaanse worstsoort. Pepperoni wordt vooral in Amerika en Nederland gebruikt op pizza’s.

3. Pizza Hawaii

Ondanks de twijfel van de echte Italianen, is de Pizza Hawaii bijna overal te verkrijgen. en wordt de ananas getolereerd als ingrediënt. Gelukkig maar, want Nederlanders zijn dol op de pizza met ham en ananas. De combinatie van zoete en zure smaken maken de pizza helemaal af!

4. Pizza Quattro Formaggi

In het land van de kaas kan deze pizza niet ontbreken. De pizza Quattro Formaggi, oftewel vier kazen, is echter niet alleen geliefd in ons kikkerlandje. Over de gehele wereld wordt de kazige pizza gegeten. De vier heel verschillende kazen (gorgonzola, mozzarella, pecorino en taleggio) smelten samen, maar behouden allemaal hun eigen unieke smaak. Met een krokante bodem van Monte Pizza Crust is het feestje compleet!

5. Pizza Salami

Laten we allereerst uit de wereld helpen dat de pizza Salami niet hetzelfde is als de pizza Pepperoni. Zoals de naam al zegt, zit het verschil in de gebruikte worstsoort. Salami is een gedroogde worst van Italiaanse oorsprong, terwijl pepperoni een variant is hierop. De pizza Salami heeft dan ook een mildere smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top