Eten bestellen: de beste manier om ultiem te genieten!

Eten bestellen: de beste manier om ultiem te genieten!

Waren de afgelopen dagen enorm stressvol? En is je energielevel inmiddels onder het nulpunt gezakt? Dan is het hoog tijd om jezelf eens te verwennen. Nu kan je natuurlijk een avondje bankhangen met een zak chips, maar je kunt er ook voor kiezen om jezelf op een heerlijke makkelijke maaltijd te trakteren. En ja, dat klinkt misschien eenvoudig maar het is effectiever dan je denkt. 

Ben jij ook een echte emotie-eter? En snoep je altijd een beetje te uitbundig als je stress of verdriet ervaart? Dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoe dit precies komt. Naar het verband tussen voeding en dit geluksgevoel is in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan. Waarschijnlijk heeft dit geluksgevoel te maken met het feit dat we vroeger heel veel moeite moesten doen om aan eten te komen. Wanneer we eindelijk van een volle maag mochten genieten, gaf dit een geluksgevoel. Een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dit gevoel is in ons systeem blijven zitten. Een gevulde maag betekent een goede gezondheid. Daarom zal je wanneer je veel emoties ervaart sneller gaan snoepen om dit gevoel van geborgenheid terug te krijgen. Daarom is eten bestellen dan ook de ultieme manier om even te ontspannen en te genieten. 

Eten bestellen wanneer je alleen bent 

Veel mensen vinden het vervelend om eten te bestellen wanneer ze alleen zijn. Het is toch helemaal niets om een bezorger te laten komen als je slechts een maaltijd voor 1 persoon laat brengen? 

Het is belangrijk om jezelf hier helemaal niets van aan te trekken. Het maakt bezorgers echt totaal niet uit voor hoeveel man ze de bezorging opstellen. Bij de vraag, ‘wat eten we vanavond 1 persoon?’, mag je dan ook gerust jouw favoriete bezorgplatform raadplegen. 

Extra tip: wil je het hele weekend van gemakkelijke maaltijden genieten? Kies er dan voor om alvast twee verschillende gerechten te bestellen en bewaar één maaltijd in de koelkast. Zo hoef je geen dubbele bezorgkosten te rekenen. Bovendien is het gerecht ook de volgende dag nog heel smakelijk. Even opbakken of in de magnetron doen en je geniet van een heerlijk gerecht. 

Maak het jezelf gemakkelijk 

Probeer het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wanneer je niet lekker in je vel zit moet je jezelf soms verwennen om je weer even wat fijner te voelen. Maak er daarom een waar feestje van. 

Dek de tafel leuk, zet kaarsjes op tafel en doe een zacht achtergrondmuziekje aan. Serveer de gerechten op je mooiste servies of in prachtige schalen, zodat je dat echte restaurantgevoel thuis kunt ervaren. Bedenk natuurlijk wel goed waar jij gelukkig van wordt. Vind je het maar niks om alleen aan de eettafel te zitten? Dan kan je ook gerust met een bord op schoot jouw favoriete televisieserie bekijken. Bedenk goed wat jou gelukkig maakt en creëer zo het ultieme relaxavondje. 

Geen zin om alleen te eten? Nodig dan een stel vrienden uit of vraag aan je ouders of broer of zussen of zij langs komen. Is dit door de coronacrisis niet mogelijk? Dan biedt videobellen de perfecte oplossing. Spreek af wanneer jullie gaan eten en maak dan contact met elkaar. Zo kunnen jullie tijdens het eten van afstand met elkaar kletsen. Enorm gezellig en het perfecte moment om te ontspannen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top