Tips voor de perfecte barbecue

Tips voor de perfecte barbecue

Als de zon schijnt, is dit de gelegenheid voor een barbecue! Zonnige zomeravonden met rokerige heerlijke diners zijn waar we van dromen! We hebben een aantal van onze favoriete tips verzameld om te voorkomen dat er barbecues zijn met verbrandde worstjes en saaie hamburgers!

De juiste brandstof

Het kan gemakkelijk zijn om gewoon wat op de barbeque te gooien met alle soorten houtskool die je vindt bij de lokale tankstations, maar met een beetje meer bereiding zal de barbeque een echte impact hebben op het eten. Breng wat tijd door met het bekijken van verschillende soorten houtskool, en zelfs enkele toevoegingen! Als je wilt kan je een aantal echt rokerige en zoete tinten toe voegen, zoals een aantal houtsnippers toe te voegen aan de houtskool.

Timing is alles

Als je het voor je gasten over hebt, dan is timing alles. Barbecueën kan moeizaam zijn en je moet erbij blijven om ervoor te zorgen dat het voedsel niet branden! Wees geduldig met de vlammen en doe niet alles in een keer aan. Dingen zullen koken op verschillende tijdstippen en met verschillende rust behoeften, dus werk van tevoren met een schema om een soepele en gemakkelijke barbecue te creëren!

Zorg dat de temperatuur goed is

Het regelen van de barbecue temperatuur kan moeilijk zijn. De beste manier om dit te doen is om de kolen te splitsen waardoor je een gebied met directe warmte creëert en een gebied met indirecte warmte. Dit kan ook als de barbecue een railsysteem heeft met beweegbare grills. Als je alleen je eten op de hoge hitte op de barbecue gooit, zul je eindigen met verbrand eten in plaats van lekker gegrild eten.

Vergeet de groenten niet

Het is gemakkelijk om het belangrijkste eten op de barbecue vlees te laten zijn en de groenten te laten voor wat het is samen met de salades. Echter, geef de vegetarische gasten iets om enthousiast over te raken. Kies winterharde en robuuste groenten om te grillen en geef ze een heerlijke rokerige smaak.

 

Bron: https://www.xenos.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top