Eten en drinken op z’n Fins

Eten en drinken op z’n Fins

Sorry, voor gerechten zul je andere artikelen moeten opduikelen. Want wij hebben het hier alleen maar over hoe jij met Fins design van iedere maaltijd iets bijzonders maakt!

Misschien sta je persoonlijk niet zo stil bij servies en wat voor invloed dat heeft op je eettafel. Of wel, maar roei jij slechts met de riemen die je hebt in plaats van echt gericht op zoek te gaan naar de nieuwste toevoegingen aan je letterlijke dan wel spreekwoordelijke porseleinkast. Afhankelijk van het ontwerp daarvan, heb je natuurlijk de mogelijkheid om precies te laten zien wat je in huis hebt zonder het op tafel te zetten. Dat is zeker aan te raden wanneer we het hebben over Iittala. Dit is een populair Fins merk dat al sinds 1881 zijn stempel drukt op de wereld van design serviezen.

En dat niet alleen! Zoals je zult merken komen er uit de koker van de Iittala ontwerpers ook verbluffende decoraties die ook buiten de eetkamer je woning zullen sieren.

Hebben we je al nieuwsgierig gemaakt? Dan wordt het hoog tijd dat we je nader met Iittala laten kennismaken! Hieronder hebben we enkele van hun populairste reeksen voor je uitgelicht om je een beeld te geven van de verscheidenheid van de vele creaties die met trots deze naam mogen dragen.

Iittala Origo

Het is niet alleen de vakkundigheid maar ook een scherp oog voor kwaliteit dat Iittala kenmerkt. Daarmee bedoelen we dat ook ontwerpers van buitenaf hun bijdrage mogen doen, zolang die maar bij de uitstraling van het merk past. Zo is de Origo reeks van de Zwitser Alfredo Häberli niet meer weg te denken uit de vele serviezen die Iittala rijk is. Hiervoor liet de maestro zich inspireren door de kleuren van de regenboog, wat resulteerde in een simpel doch pakkend en zeer herkenbaar ontwerp. Kies zelf het kleurenschema uit, zodat je jouw eettafel compleet maakt, helemaal op jouw manier. Tijdens iedere gelegenheid en in ieder seizoen mag Iittala Origo zijn welverdiende plaats innemen!

Iittala Kastehelmi

Dauwdruppels. Die vormen het uitgangspunt van de Iittala Kastehelmi reeks. Dit laatste Finse woord laat zich dan ook naar ‘dauwdruppel’ vertalen. Niet zo gek dus, dat alle glazen servies onderdelen voorzien zijn van hetzelfde adembenemende reliëf waar deze reeks zo bekend om is komen te staan. En deze textuur doet weer volledig denken aan, je raadt het al… dauwdruppels! Leuk toch, om de schoonheid van de natuur in huis te halen of op je terras te serveren? Zeker in combinatie met de sfeerlichtjes uit deze bijzondere serie, die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Iittala Birds by Toikka

Moet glas altijd een directe functie hebben? Ja. Nee. Althans, dat is maar net wat je ‘functie’ noemt. Een streling voor het oog is dat immers ook. Oftewel, decoratie heeft wel degelijk een functie. En daarmee de vele vogels van verschillend pluimage uit de Birds by Toikka serie eveneens! Iedere gevederde vriend (van glas, weliswaar) heeft weer een eigen uitstraling en doet er op zijn of haar eigen manier iets aan om in jouw woning de bestaande sfeer te versterken. Dankzij de grote verscheidenheid aan modellen vind je ongetwijfeld precies de vogel die je daarvoor nodig hebt! Je hebt bovendien de mogelijkheid om heel je verzameling compleet te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top